Блог

Как да спестя

Как да поддържате форма, без да харчите много пари

Упражненията трябва да са част от ежедневието през цялата година, а не само да се досещаме за тях, когато наближава лятото. Възможността обаче да поддържаме форма, без да харчите много пари и да влизате в заеми, е изключително примамлива. Не е нужно да си поставяте това като цел за новата година, можете да започнете във всеки момент. Възможно е да постигнете резултати, докато спестявате пари – само приложете някой от следните съвети!

Гледайте видеоклипове с упражнения

В социалните медии има редица видеоклипове, които ви дават възможност съвсем безплатно да научите упражнения или да гледате цели тренировки. В YouTube има множество видеа с тренировки и фитнес упражнения – и всички са достъпни безплатно. Пример за това е видеото на професионалната танцьорка Даниел Пейзър: „Танцувайте, за да горите калории“ и много други подобни. Ако искате да проведете у дома си интензивни групови тренировки от типа на тае-бо (да, това е възможно), можете да научите основни упражнения от онлайн курсовете на Били Бланкс – Били Бланкс, Тае-бо Фитнес. Онлайн можете да откриете и по-ненатоварващи тренировки от типа на йога или кардио, като: изграждане на баланс – йога за начинаещи с Тара Стийлс.

Купете (или заемете) диск със записи на тренировки

Ако предпочитате да се придържате към старите методи или искате поне по време на тренировка да не ползвате компютър – потърсете диск или DVD със записи на тренировки.

Прочетете повече

Друг вариант за стягане на тялото в домашни условия е да закупите някоя от многото достъпни на пазара книги за диети и поддържане на форма. Също така, в интернет са достъпни множество статии, в които можете да прочетете за предимствата от съчетание на определени упражнения или пък да се информирате за специфичен вид тренировка, който искате да практикувате сами в къщи.

Отидете на фитнес – безплатно

Безплатното посещение на фитнес може да изглежда невъзможно, но можете да спестите пари ако приложите някои хитрости. Поради наличието на конкуренция и търсенето на възможности за атрактивни предложения, много фитнес зали предлагат безплатни първоначални посещения на тренировки или безплатни дни за ползване на уредите в залата. По такъв начин едновременно можете да се възползвате от безплатни предложения и да откриете най-приятната за вас тренировка, изпробвайки различни видове.

Осведомете се дали от фирмата, в която работите, предлагат възможности за получаване на карта с отстъпки за посещения на спортни зали. Потърсете варианти за издаване на членски карти, при които ползвате отстъпки от определени тренировъчни курсове. Ако пък посещавате определена тренировка от дълго време, предложете на треньора си да го замествате при отсъствие и така ще тренирате безплатно. Когато сте на почивка, възползвайте се от тренировъчната зала на хотела, в който сте отседнали.

Отидете на басейн

Плуването е една от най-добрите тренировки за цялото тяло. Ако ходите достатъчно често на басейн, извадете си членска карта и така ще спестите от посещенията. Когато отидете на басейн с приятели през лятото, така или иначе плащате за входа – поне се възползвайте да направите няколко дължини. През топлите месеци има и много възможности да плувате, а откритите водни басейни са безплатни – потопете се за охлаждане от горещините в студено планинско езеро или поплувайте в морето.

Възползвайте се от откритите пространства

Може би вече сте пораснали за люлките и въртележките, но близкият парк може да се окаже златна мина за целта ви да тренирате безплатно. Наред с пистите за бягане на стадьоните и дългите алеи за разходки, в много паркове са инсталирани фитнес уреди, има тенис кортове и предостатъчно място за играене на футбол или бадмингтон.

Поставяйте си предизвикателства

Смятате, че не е възможно да постигнете ефект ако отделяте само по 10 минути на ден? Всъщност, резултатите се основават на постоянството. Ето начин да влезете във форма – само за минути, у дома си и безплатно! Изберете си определено упражнение – или повече, като ги комбинирате и правите подред. Ако съчетаете интензивни упражнения, можете да отделяте само 10 минути на ден като за месец постигнете желан ефект. Друг вариант е да си поставите така наречените предизвикателства – 30 дни правене на определено упражнение, с надграждане.

Безплатни приложения за фитнес упражнения

Да влезете във форма никога не е било толкова лесно, докато можем за секунди да открием различни видове упражнения посредством ползване на телефона си. Подбрали сме някои от най-добрите фитнес приложения за всичките ви здравословни нужди...

1.MyFitnessPal: Приложението позволява въвеждане и проследяване на храненето за изчисляване на поетите калории за деня. Това ще ви помогне да следите храненето си, за да свалите (или качите) килограми.

2.Nike Training Club: Включващо широк обхват от тренировки, това приложение ви помага да проследявате прогреса си, посредством GPS. Колкото по-дълго тренирате, получавате повече предимства, защото приложението ви предоставя нови програми за тренировки, рецепти и съвети за трениране. По същество, има ролята на безплатен личен треньор.

3.Pact: Трудно ли ви е да се наканите да отидете във фитнес залата? Ползвайте това приложение, където можете да залагате посещенията си във фитнеса за месеца. Ако пропуснете посещение, малка сума от сметката ви е изтегляна и след това разпределяна измежду ползващи приложението, които са изпълнили целта си за седмицата. Чрез това приложение ще влезете във форма, а можете и да изкарате някакви средства.

4.Couch to 5K: Искате да започнете да тичате, но не сте сигурни дали сте достатъчно във форма? Това приложение ще ви подтикне да станете от дивана и да изтичате 5 км. за 9 седмици посредством надеждното им постепенно ръководство. Подходящо както за начинаещи, така и за напреднали.

5.Calm: Поддържането на форма не се основава само на трениране и здравословно хранене. Важно е да помислите и за съзнанието си. Ползвайки това приложение, ще бъдете подканени за две или повече минути на ден да се отпуснете и прочистите разума си от ежедневни грижи. Това ще ви помогне да се захванете по-уверено с предстоящите си задължения.

Безплатни приложения за фитнес тренировки

Тренирането може да ви се стори трудно, ако не знаете с какви упражнения да започнете, но има много безплатни приложения, които ще ви помогнат да направите това:

1.Sworkit: Чрез това приложение хора от всякакви възрасти могат да вземат участие в предварително планирани тренировки посредством телефона си. Необходимо е само да изберете индивидуалния си план.

2.7 minute workout: Дори никога да не ви остава свободно време, не е нужно да пропускате ежедневната си доза тренировки. Предоставените кратки, но ефективни, програми могат да бъдат подбрани предварително, съответно заетостта и нуждите ви.

3.PocketYoga: Предназначено за всички любители на йогата, това приложение осигурява напътствия за правилното изпълнение на всяко упражнение. Достъпно е и във форма за напреднали – когато сте научили основните упражнения, можете да преминете на по-сложни.

4.Get Speedo Fit: Следващото ви потапяне в басейна може да се превърне в интензивна тренировка.

5.6 Week Training: Искате да влезете във форма за определен период? Това приложение ви предоставя програма, за да постигнете нужния ефект.

Вече е напълно възможно да влезете във форма и то – без да давате пари!