Блог

Тайните на успеха

Как да спестим дори когато ни изглежда невъзможно?

Вижда ви се трудно да спестявате? Ако последвате някои от нашите лесни съвети ще превърнете спестяванията от мечта в реалност.

Спестявайте по малко седмично

Отделяйте по 10 лева на седмица. Това ви се вижда малко в началото, но спестени 480 лева след година могат да ви бъдат от полза. Дори когато имате определен месечен разход, можете предварително да спестявате по няколко лева на ден, като така няма да усетите как сте заделили сумата.

Виж още:

Предизвикателство за спестяване на пари за 365 дни

Възползвайте се от услугите

Вземете кредитна или дебитна карта с включена услугата „пари обратно“, която предоставя възможност да спестите при правене на покупки и заплащане на услуги според определени програми. Самата възможност да спестявате, докато харчите, е доста примамлива. Ползвайте банковата си карта при ежедневните си разплащания, като при всяко плащане с нея получавате бонус точки или процент от покупката обратно. Все пак, следете редовно баланса си, защото какъвто и процент да получавате обратно, останалата сума трябва да бъде посрещната от личните ви средства. Проверете и за програми за лоялни клиенти, както и за предоставените безлихвени периоди при ползване на кредитни карти.

 

 

Правило за 24 часа

За всяка по-значителна покупка, която сметнете за необходима, си наложете правило да изчакате 24 часа. Ако ви хареса някоя по-скъпа дреха, премерете я и помислете дали ви харесва достатъчно и си заслужава да харчите пари за нея. До следващия ден ще прецените колко ви е необходима лачената чанта или копринена блуза. Дали ви трябва или просто на момента ви се е приискало да я притежавате? Този период на взимане на решение и контрол над недомислени покупки ще ви спести много средства. Ако все пак на следващия ден отново се загледате по витрината, значи си заслужава да направите покупката.

Виж още:

Как да спестите пари при пазаруване на дрехи?

Продайте непотребните си вещи

Всеки има вещи, които остават непотребни и неползвани в дома му. Подредете вашия и отделете ненужните вещи. Има сайтове за продажба на употребявани дрехи, където можете сами да ги качите и продадете. Ако имате две бройки от една и съща книга, можете също да я продадете за втора употреба. Възможността да качите сами принадлежностите си в уебсайтове за продажба на употребявани вещи и да ръководите сами сделката е изключително полезна, пък и така можете да изкарате пари от неща, в които сте инвестирали отдавна. Това се отнася за всички дреболии, особено за по-хубави и ценни вещи.

И не забравяйте че може да се възползвате от потребителски кредит от CreDirect!