Как да спестя

Как да спестите пари при лечение на зъбите?

Периодично се налага да посещаваме зъболекар, но често това излиза доста скъпо. Има няколко начина да спестите, докато се грижите за перлено бялата си усмивка. Подбрали сме някои полезни съвети за следващото ви посещение при зъболекаря, но не забравяйте че за всеки труден момент има експресни заеми от CreDirect!

Осведомете се какво ви се полага от здравната каса

За разлика от медицинските разходи при посещение на специалисти с направление, здравната каса не предвижда пълно покритие на зъболекарските разходи. Въпреки това, осигурен ви е безплатен преглед и отстъпка при направата на определен брой пломби веднъж годишно. При прегледа не забравяйте да вземете у себе си здравната си книжка, за да ви бъдат признати тези предимства. Ако посещавате специализиран частен кабинет, осведомете се предварително дали там предвиждат отстъпки. Също така, прегледайте, онлайн или по телефона, за цените на услугите, за да не останете неприятно изненадани.

Зъболекарско лечение за деца и майки

Здравната каса предвижда пакети за лица под и над 18 годишна възраст. В пакетите за деца са включени повече безплатни услуги, както и отстъпки – като например още една безплатна пломба. Някои частни зъболекари също изчисляват отстъпка за деца, за това се осведомете предварително. Зъболекарят може да даде също така и съвети за децата как да поддържат здрави зъбите си и по какъв начин да ги изчеткват при миене. Следвайки тези съвети на специалист, децата ви могат да се предпазят от бъдещи проблеми със зъбите. Подобни пакети са предвидени и за бременни и жени в майчинство.

Покритие на зъболекарски услуги от работата

Много съвременни компании осигуряват на служителите си стоматологична застраховка, покриваща отчасти или напълно зъболекарското лечение. Предвидени са различни нива на покритие на стоматологична застраховка, затова се осведомете с мениджъра си по човешки ресурси за кое ниво сте вписани. Вероятно е застраховката ви да покрива част от частно зъболекарско лечение след заплащане на определена такса. Подобни застраховки от работата са полезни, особено при чести посещения на зъболекаря. Определени застрахователни компании предлагат здравноосигурителни пакети, покриващи различни заболявания – осведомете се какви са условията за дентални услуги.

Периодични прегледи

За да не се стига до скъпи лечения, препоръчително е да ходите на периодични прегледи. По такъв начин ще оправяте навреме ако имате някакъв проблем, вместо да изчаквате да стигнете до спешни кабинети и обезболяващи. А при спешно лечение няма начини да бъде съобразено спестяване. Също така е препоръчително да консумирате напитки и храни, които са полезни за зъбите и да избягвате такива, които ги увреждат. Ползвайте подходяща четка и паста, за да опазите зъбите и венците си здрави.

Абонирай се за промоциите на Credirect!

Абонирай се за нашите промоции!

Ние държим на дискретността. Данните на клиентите ни няма да бъдат споделени с трети лица или компании.

Полезна информация

Ние сме щастливи да помогнем

Звънни ни: 0700 800 46

Пиши ни: customercare@credirect.bg

Ние от CreDirect сме на твое разположение от понеделник до петък от 08:00 до 19:00, в събота от 09:00 до 18:00 и в неделя от 09:00 до 17:00
Адрес: гр.София, ул.Славянска 29, ет.7

Този сайт използва “бисквитки” от Google за предоставяне на услугите в него, за персонализиране на рекламите и за анализ на трафика. Информацията за ползването му от Ваша страна се споделя с Google. С използването на този сайт Вие се съгласявате с употребата на „бисквитки“.