Блог

Как да спестя

Колко е необходимо да похарчите на първа среща?

Срещнали сте (или сте си паснали) с някой, който ви допада и е настъпил моментът за многозначимата и вълнуваща първа среща. Изолирайте се за миг от трепетното чувство на пеперуди в стомаха, необходимо е да обмислете материалното – колко средства да предвидите за предстоящата среща.

Според публикуваната в новинарския сайт Dnes.bg статия „В коя държава харчат най-много за първа среща?“ британците харчат средно два пъти повече средства, отколкото французи, италианци и германци. А пък според данните в статия от онлайн списанието Космополитън, мъжете харчат повече пари от жените за подготовка преди среща. Разбира се, харчовете преди и по време на срещата са индивидуални за всяка двойка. Освен това, има много начини да спечелим някой за партньор, без да е нужно от това да страда банковата ни сметка. Ето нашите напътствия за контролиране на разходите по време на първа среща:

Кой е редно да плати?

Ако се позоваваме на възприетия етикет отпреди дведесет години, редно е един джентълмен да изведе дамата си и плати за всичко. Все пак трябва да отбележим настъпилите с времето промени. Днес е възприето сметката да бъде поделена поравно ако срещата е планирана взаимно, подобно на възпретото на среща с приятели. Преценете предварително какво ще е разпределението за плащане, за да избегнете некомфортни ситуации.

Изберете място

Известно е, че потенциалният партньор ще повлияе на избора на място за срещата. Ако обкръжението ви е сходно, резервацията за вечеря няма да представлява предизвикателство. Но ако се срещате с някой, с когото сте се запознали онлайн например, препоръчително е първата ви среща да е кратка – изпийте по едно кафе или коктейл, за да проверите доколко си подхождате. Срещите за кино могат да са приятни и достъпни, но не оставят възможност за разговор – по-добре изберете спокойно място, където да се опознаете.

 

Планирайте срещата през деня

Срещата за обяд през деня – или все по-популярната възможност: брънч, може да бъде също толкова романтична, колкото и вечеря на свещи. Как ви се струва приятна разходка из града или край реката, а след това да поседнете на огряна от слънцето маса на малка сладкарница за горещ шоколад и парче торта? Друг вариант е да подходите културно – изберете за посещение някой музей или галерия. Избирайки този вариант, ще си спестите и вероятността да прекалите с алкохола и да се изложите, което е възможно да се случи на късна среща.

Направете срещата забавна

Ако романтичната разходка не ви е по вкуса, можете да изберете някаква определена дейност. В онлайн сайтове можете да намерите всякакви оферти и идеи за забавно прекарване на срещата. Можете да отидете на някакво музикално събитие заедно или пък на курс за правене на коктейли. Посетете някое заведение с билярдна маса или джаги. Подобни забавни дейности ще ви разсеят от притеснителни разговори, а вместо това ще ви сближи споделената страст.

Планиране на среща в домашни условия

Дори да изглежда странно, защо да не планирате първата си среща у дома? Така подсигурявате мястото, храната, музиката – можете да направите всичко перфектно! Възможностите за менюто са безкрайни: вкусен неделен обяд или вечеря-специалитет с италианска кухня. По такъв начин ще успеете да спечелите поканения с уменията си да готвите.