Блог

Как да спестя

Как да спестите пари при пазаруване на дрехи?

Модните облекла са прекрасни и бляскави – но често пъти и скъпи. Следващите съвети ще ви помогнат да си набавите невероятни дрехи, без да прекалявате с харчовете.

Търсете големите намаления

Разходете се по централните улици на града си, както и в моловете. Честа практика на магазините е да предлагат стоки с намаления. Ако търсите намалени маркови облекла, посетете аутлет центъра в София или погледнете неговия сайт – sofiaoutletcenter.bg, там можете да намерите дрехи с отстъпки, достигащи до 70-80%.

Скъпата разпродажба

Докато обикаляте магазините, случайните разпродажби могат да ви подтикнат да купите дрехи, които действително не са ви необходими или няма да носите впоследствие, само защото са предложени по-евтини. Следващият път при пазаруване, направете списък с изпробваните дрехи, които наистина са ви харесали, и след това проверете онлайн дали няма отстъпка от цената им. Набелязвайки ги, може да изчакате цената им да намалее и през това време да прецените дали действително са ви необходими.

Сравнявайте цените онлайн

Обикалянето по магазини за търсене на стоки може да бъде доста изморително. Паразувайки онлайн, си спестявате опашките пред съблекалните и по-лесно можете да сравните цените между различните артикули. За да спестите още повече време, изпробвайте сайтове за сравнение на цените от типа на moda-i-drehi.pazaruvaj.com. Удобството при пазаруване онлайн е възможността да разглеждате, сравнявате и избирате от множество търговци, без да е необходимо да обикаляте магазините им.

Запазвайте избраните артикули от eBay

Пазаруването чрез eBay може да е натоварващо, но ако сте привърженик на определен стил, можете да намерите големи намаления. Регистрирайте се и въведете търсените артикули, след това запазете каквото сте прегледали, при което избраните дрехи ще бъдат обособени в горната част на страницата. След това ще получавате известия по електронната поща дали са налични нови продукти, отговарящи на вашите търсения. Приложението на eBay прави лесно разпродаването на непотребни дрехи – пробвайте опцията за редовна размяна, за да компенсирате похарчените средства за нови дрехи и да поддържате в гардероба само необходимото.

Класиката на „винтидж“ облеклото

Така наречените „винтидж“ дрехи не са изгодни само за финансите ви. Дрехите от предиши периоди, особено от 60-те години и преди, са предвидени за дълготрайност. От висококачествени платове до разкроени на ръка подгъви и шевове, прекрасните предложения за подобен тип дрехи могат да се превърнат в най-предпочитаните ви дрехи за много дълги години. Поговорете си със собственика на местния бутик за винтидж облекла за видовете артикули, които бихте закупили от него.

Заеменяйте или разменяйте за специални поводи

Често определени събития стават повод да харчим излишни пари за нови дрехи. Независимо дали сте поканени на бал, на парти или сватба, представителните рокли или костюми могат да ви струват цяло състояние. След това ги прибирате да се застоят непокътнати в гардероба ви. Следващият път, когато сте поканени на специално събитие, попитайте приятелите си дали имат дрехи, които биха ви заели за случая, и им предложете такива в замяна. По такъв начин всички ще спестите средства, а и „преравянето на гардероба“ може да прерастне в голяма забава.

Магията на преправянето

Не е необходимо да сте в шивашкия занаят, за да преправите притежавани от вас облекла. Основни умения за преправяне, находчиво боравене с аксесоарите и въображение при съчетаването могат да придадат нова светлина на старите ви облекла – и да ви спестят много средства за нови дрехи. Можете да удължите роклята си с дантела, да разкрасите стара жилетка, да преправите стара риза в пола, да направите дългите дънки на къси панталони... възможностите са на практика безгранични!

Преди да сте го осъзнали, ще диктувате модните тенденции. 

Не е нужно да харчите цяло състояние и да влизате в заеми, за да обновите гардероба. Изпробвайте някой от нашите съвети и съкратете разходите без да правите компромиси с вашия комфорт!