Блог

Как да спестя

Забавни, евтини занимания с деца

Прочетете нашите предложения за прекарване на времето с деца според бюджет и спокойствие на придружителя.

Безплатни спортове и тренировки

Съществуват множество места, където предлагат безплатни спортни занимания за деца. Можете да заведете детето на тренировка по тенис, футбол, баскетбол, лека атлетика, карате и подобни. Проверете предложения в интернет или попитайте в училища или занимални. По такъв начин ще прекарате приятно съвместното си време заедно, детето ще бъде активно и ще изразходва енергията си, а пък допълнително спомагате да му изградите навик да спортува. Често са организирани маратони из града или в паркове – чудесна възможност да потичате и то – безплатно.

Изгодно кино преживяване

Превърнете хола с в кино салон. Подгответе дискове със записи на филми, сложете тъмни завеси на прозорците, затъмнете осветлението и подгответе пуканки и напитки. Ако предпочитате все пак да заведете детето на кино, често в кината има предложения за по-евтин детски билет или дни, когато билетите са на промоционални цени – проверете цените на билетите в сайта на Кино Арена или Синема Сити.

Направете храненето специално

Достатъчно трудно е да накарате едно дете да се храни с приготвени от вас ястия – днес няма да му хареса нещо, което е яло вчера или пък все нищо не му харесва, защото предпочита нездравословната храна в заведенията за бързо хранене. Голяма е вероятността обаче детето да хареса повече храната, когато е участвало при направата ѝ. По такъв начин едновременно ще прекарате забавно времето си, ще осигурите да се храни здравословно и ще си спестите откази и физиономии. Освен това – това ще са първи уроци по готвене, които ще са полезни след години. Подберете някое по-лесно за направа ястие, като например супа или пък го зарадвайте с нещо сладко – пригответе заедно мъфини. Ако пък готвенето се окаже несполучливо, можете да проверите за предложения в ресторантите – например, специални обедни менюта на изгодна цена; или проверете за ваучери онлайн – vsichkioferti.bg и подобни сайтове.

Заведете ги на боулинг

Или на билярд? Зали за игри като БиЕсДи или тези в моловете представляват чудесен начин да запълните времето по приятен начин – там има маси за различни игри, предлагани са също така напитки и храна, пък и награди. Проверете възможности за ползване на отстъпки.

Изпитване на сръчността

Направете нещо креативно, което изисква сръчност – от изработването на оригами до хранилка за птички в градината. Възможностите са безкрайни – шиене, готвене, изработване. Ако не се досещате за идеи, спомнете си за часа по ръчен труд в училище.

Ако имате достатъчно познания в областта, за да не направите нещо опасно, пробвайте да осъществите собствени научни експерименти, като изработването на скулптура от сапун, изпробване на ефекта при смесването на различни химични елементи като лимонов сок и сода, например, и други подобни. Освен това, това е забавен начин, който не изисква особени средства, да въведете детето в науката.

Дискотека в дома ви

Превърнете хола си в дискотека, подготвяйки въртяща се диско крушка, присветващи цветни лампички (като тези за елхата), светещи на тъмно бои, музика и напитки. По такъв начин можете да направите прекарването на децата забавно, като ги забавлявате в продължение на часове, без да инвестирате почти никакви средства. Подобни идеи са също боеве с възглавници или опъване на палатки в двора.

Избягайте

Ако пък нямате възможност да осигурите забавление или пък шумът ви е дошъл в повече, потърсете онлайн най-близката занималня или увеселителен център. Подобни има в моловете, където е назначен персонал за забавление на децата и не забравяйте че за всеки труден момент има изгодни кредити от CreDirect!

Какво развлечение само

Ако все пак сами ще забавлявате децата, какво ще кажете за идеята да организирате игра за търсене на съкровище в дома ви? Скрийте на различни тайни местенца в дома си малки подаръчета или бонбони. Можете да изпробвате модерното забавление геокешинг, буквално земен тайник – намирането на скрит предмет (обикновено играчки или дребни предмети с малка стойност) посредством GPS координати, публикувани на уебсайт.