Блог

Тайните на успеха

Как да спечелим 1 милион?

Как се печели един милион – трудно или може би не чак толкова, колкото изглежда? Съвети по темата от страна на финансови експерти и реализирани милионери ще открием в следващата статия.

 

Дa се нарече милионер, вероятно е мечта за всеки, независимо от пола, възрастта или националността. За повечето хора това желание остава само сред най-смелите фантазии, но има и такива, които наистина успяват да постигнат милионното богатство. Дали тази задача е толкова трудна или е реално постижима? Няколко съвета от специалисти и насоки от личния опит на успешни инвеститори, станали вече милионери ще ни помогнат да разберем.

 

Ранни инвестиции
Финансовите специалисти съветват да започнем да инвестираме средства от самото начало на професионалния си път. Богатство се натрупва по-лесно чрез инвестиции, отколкото чрез спестявания от годишния ни доход. За достигналите вече до милионното богатство е известно, че инвecтиpaт oĸoлo 20% oт гoдишните дoxoди нa своето дoмaĸинcтвo.
Една от добрите възможности за инвестиция е тази в недвижимо имущество, тъй като то е идеален източник на пасивни доходи. Друг вариант е обединяването на средства с доверени личности, с които да направим съвместна инвестиция. Общата сума би била по-солидна инвестиция, която може да даде по-бързи резултати.
Бетани Франкел, звезда от американски ТВ формат и един от най-продаваните автори на Nеw Yоrk Тіmеѕ съветва да инвестираме в нещо, което обичаме, нещо, което добре познаваме, защото тогава имаме по-голям шанс да постигнем задоволителни резултати.

 

Умерени дългoвe
Ползването на кредити е абсолютно нормално в нашата съвременност, защото има ситуации, в които просто не можем да се справим с по-големите разходи. Важно е, обаче да управляваме разумно взетите назаем средства, за да не допуснем те да се превърнат в така наречените „лоши дългове“. Пример за такива могат да бъдат направените с кредитна карта покупки, които са просто каприз, а не са от първа необходимост.

 

Дoбpa зaплaтa
Без значение в коя конкретна сфера се развиваме като професионалисти, за натрупване на богатство е важно да получаваме справедливо заплащане. Често повишението на заплатата не идва, докато сами не напомним за него и не си го поискаме. Дългото задържане на едно и също работно място също не предполага сериозно повишаване на дохода. От друга страна, в правилния момент, промяната може да доведе до съществени разлики в положителен смисъл – възможно е да се постигне с до 50% по високо месечно възнаграждение. 

 

Допълнителен доход
Получаването на допълнителни средства може да се окаже определящо, за да забогатеем по-бързо. Страничният източник на доход, комбиниран с приходите от основното ни работно място, би ни гарантирал спокойствие. Получаване на пасивни доходи, епизодична работа на свободна практика или стартирането на частен бизнес са възможности, които биха ускорили постигането на мечтаното звание „милионер“.

 

Разумно харчене
Грешно е да се отдадем на пазаруване от първия момент, в който получим допълнителни средства, били те увеличение, бонус или награда. Решаващ е балансът в бюджета – разходите ни не трябва да надвишават приходите, дори напротив. Всеки непохарчен лев е част от процеса на спестяване и бавно ни доближава до първия милион.
Съвет от създателя и изпълнителен директор на дигитaлнa aгeнция, Вайнер Екс е да пазаруваме и разпродаваме вещите си на разпродажби. Според него задачата не е лесна, но може да е много печеливша. Това е негова лична стратегия, която обаче изисква известни лишения. Той живее 10 години в режим на спестяване и събира стотици хиляди долари, които инвестира и един ден, след много усилия и търпение, се превръща в милионер.

 

Икономичен режим
Мястото, на което живеем, до голяма степен е определящо за стандарта на живот, който имаме и участва във формирането на бюджета ни, а ежедневните разходи могат да бъдат решаващи. Животът в по-малък град или в по-отдалечен район на столицата винаги би бил по-изгоден. За сравнение, в центъра стоките и услугите са значително по скъпи. Ако имаме избор, то добре трябва да обмислим вариантите, които предполагат по-икономично ежедневие.

 

Написване на eлeĸтpoннa ĸнигa
Директорът на компанията за дигитални умения Crush empire, Брайс Уелкър предлага изпитаната, лично от него, стратегия за написване на дигитална книга. Той съветва да вложим получените знания и налични ресурси за създаване на електронно четиво. След написването на своето, единствената инвестиция, която Уелкър прави са 100 долара за графичното му оформление. 
По отношение на продажбите, авторът се обръща към уебсайтове с добър трафик в Google, предлагащи релевантни по съдържание книги и им предлага комисионна за всяка продадена книга, вместо предварителен хонорар. С тази своя идея предприемачът бързо спечелва 100 000 долара, които в резултат на разумно управление, скоро стават милиони. 

 

Cъздaване cобствен бpaнд
Съвет от личния опит на друг предприемач, превърнал се в милионер гласи, че всеки може да постигне успех, ако основе свой бизнес, изгради своя марка или стане инфлуенсър. Торбен Плацър основава агенция за подпомагане на брандове чрез провеждане на бизнес обучение. „Пазарът е наситен с иновативни компании, предлагащи нетрадиционни онлайн решения и възможности за популяризиране на всеки бизнес. Ключът е в намирането на верния подход, чрез който да наложим своята идея и да изградим нужния имидж, за да привлечем своите клиенти. Самочувствието, че предлагаме качествени продукти и услугите ни си заслужават, е най-привлекателно за околните. Увереността и искреността са най-успешните рекламни стратегии.“ 
Плацър съветва още да издаваме „тайни от кухнята“ на бизнеса си регулярно, чрез видео материали, които да публикуваме като спонсорирани публикации с бюджет от 100 долара. Този подход би повишил доверието в нашия бизнес и би ни доближил до аудиторията по-бързо.

 

Онлайн обучение
Съоснователят на програмата за успешен бизнес в Амазон, Мат Кларк, съветва да инвестираме в себе си, в получаване на нови безплатни онлайн знания. Той изтъква предимствата на необятния интернет свят, в който всички можем да черпим информация без ограничение от доказали се професионалисти в бизнеса. 
Придобили вече известни знания, следва да развием онлайн търговия в Амазон, например като търсим подходящи маркетингови тактики за по-добри продажби. Когато търговията потръгне е време да започнем да се стремим към по-големи сделки и да започнем да спестяваме повече. 

 

Професионални консултации
Категоричен пример за подражание е Руди Мауер, изпълнителен директор на фирма за маркетингови проучвания, който става милионер на крехката възраст от 26 години. Той съветва да придобием професионални умения в интригуваща за нас област, след което да започнем да продаваме своето ноу хау – да станем консултанти или дори ментори. За своя бизнес модел Мауер споделя, че не изисква висока първоначална инвестиция. Нужни са ни единствено качествени знания и време, за да развием себе си бързо и в същото време ефективно да помагаме на другите. 
При натрупване на известен капитал, можем да си позволим да вложим средства във Фейсбук реклама, като по този начин ще увеличим популярността си и ще достигнем до повече потребители. С увеличаването на приходите, правопропорционално трябва да увеличаваме и инвестициите си, казва още Мауер.