Блог

Как да спестя

Какво можем да правим навън безплатно?

Топлите сезони ни предразполагат да стоим колкото се може повече време навън. При това има множество безплатни дейности, които могат да забавляват както деца, така и възрастни. Прочетете нашите съвети какво можете да правите в топли дни и то – напълно безплатно.

Разходки и разглеждане

Разходките са прекрасен начин да обиколите града или околностите, като се насладите на хубави гледки и същевременно поддържате добра физическа форма. Дори има възможности да ползвате фитнес уреди, които има инсталирани в много градски паркове. Можете също така да свалите мобилно приложение за преброяване колко крачки сте изминали. Ако искате да научите повече за историята на града си, организирани са безплатни обиколки с екскурзоводи, които ви разказват интересни и забавни факти. По време на такива обиколки опознавате собствения си град и можете да се запознаете с интересни хора. Проверете онлайн за дни и часове на провеждане на обиколките и кое е мястото за среща. Проверете за подобни градски обиколки и когато посещавате някой друг град в страната или чужбина.

Играйте геокешинг

Геокешинг е съвременна игра, участниците в която ползват GPS координати за откриването на различни по големина контейнери – геокешове, които може да са заложени навсякъде по света. Тази игра може да прерастне в голямо забавление – търсене на скрити съкровища навън! Необходими са ви само смартфон, средство за транспорт и авантюристична нагласа. Участниците в играта скриват малки кутии, съдържащи дребни предмети, на различни места и след това пускат координатите в базата данни на геокешинга. Когато участвате и намерите скрита кутия, разменете съдържащия се в нея предмет с нещо свое – така забавата ще продължи нататък.

Забава в гората

Горите са прекрасно място за разходка и отдих, възможност да се отделите за малко на зелено от забързаното ежедневие. Проверете онлайн кои са най-близките до града ви гори – пък, може и да има малки горички дори насред града, както тази непосредствено до парка Борисова градина. В гората можете да намирате всякакви занимания – от обикновената разходка (особено ако имате куче!), през различни игри до разпознаването на дървета и цветя и събирането на ягоди. Можете дори да намерите някое езерце, в което да се охладите.

Направете историческа обиколка

Проверете в интернет кои са най-близките исторически забележителности. Има множество интересни статии, следвайки напътствията на авторите на които можете да си направите обиколка за целия ден. Задайте координатите в картата на смартфона си и така, съвсем безплатно, ще си създадете собствена екскурзия. Можете да свалите и мобилни приложения, като например Field Trip, които ползват местоположението ви, за да определят най-интересните исторически забележителности в близост. С подобни приложения можете да откриете най-добрите ресторанти и магазини наоколо, като по такъв начин съчетаете културната си обиколка с вкусен обяд.

Изкуството навън

Не е нужно да посетите музей или галерия, за да се насладите на изкуството. На открито са провеждани множество изложби, които можете да разглеждате напълно безплатно по време на разходка. Обикновено това са снимки по даден проект. В София подобни изложби често има на пешеходния надлез при НДК, известен като Моста на влюбените, както и в градинката пред Народния театър. Проверете в интернет за провеждани навън изложби и събития, които можете да посетите.

По такъв начин ще съчетаете разходката навън с интересни дейности, без при това да харчите пари, а за всичко останало има банкови кредити онлайн от CreDirect!