Как да спестя

Къмпингуване с достъпен бюджет

Забравете скъпите палатки с удобства сякаш сте на хотел. Прочетете нашите напътствия за организиране на семейна почивка на открито с планиран достъпен бюджет.

Всеки очаква с нетърпение настъпването на лятната ваканция, но самолетните билети и цените на нощувки в хотел превръщат семейната почивка в предизвикателство за финансите. Струва ли ви се добра идея къмпингуването на открито? Това е една доста достъпна алтернатива на скъпите, включващи екстри, хотели, а също така може да сближи много повече.

Представете си само картината – природен пейзаж, спокойствие, ромоляща наблизо рекичка, подпален топъл огън вечер, гледка към звездите, докато децата ви си играят наоколо – възможност цялото ви семейство да се наслади на природата. Не ви е необходима специална палатка с екстри, за да се насладите на къмпинга, а ето и още няколко, спестяващи пари, съвета при организацията:

Преверете възможностите

Проверете къде е позволено да разпънете палатка и какви са условията. Когато не сте избрали някое диво място, далеч от всякаква цивилизация, трябва да знаете каква такса е определена за отсядане на къмпинг – например, на къмпинг Градина, близо до Созопол, таксата е 5 лв. на ден, а на къмпинг Зора се определя според големината на палатката и според датата – ако е голяма палатка в периода юни-август, цената е 12 лв. на ден. Разбира се, доста по-изгодно от хотел.

Планирайте покупките

Предимствата на къпминга се проявяват и при планиране на храната и напитките. Набавете си голяма хладилна чанта и няколко ледарки. Ще ви е необходим също преносим грил или барбекю за готвенето. Посетете някой голям супермаркет преди да потеглите, за да си набавите нужните продукти. Подходящ е изборът на по-дълготрайна храна от типа на консерви с риба или грахови изделия и изсушени храни като макарони и ориз. В много къпминги има малки магазинчета, откъдето можете да си набавяте пресните продукти като яйца, мляко и хляб.

Подгответе се за лишенията

Ако искате да се отделите от групите хора и пътуването да ви излезе още по-изгодно, можете да изберете някое по-диво място. Потърсете места за отсядане далеч от големи градове и от курорти, посещавани от много туристи плажове и забележителности – подобни къмпинги обичайно имат много ниска такса или никаква. Обикновено на такива места няма осигурено електричество и така преживяването ще бъде още по-обогатяващо.

Потърсете изгодно оборудване

Не е необходимо да се притеснявате за оборудването. От супермаркет или големи магазини за екипировка като Декатлон можете да си набавите качествена, но евтина, палатка, и основно необходимо оборудване като надуваеми дюшеци, хладилни чанти, термоси, кутии за съхранение, спортни дрехи и други. Ако за първи път пробвате това изживяване, постъпете по разумния начин – „опитайте, преди да купите“, и заемете от някой свой приятел палатка, която да разпънете на спокойно място край града за някой уикенд, преди да инвестирате в цялата екипировка. Можете да проверите и за оборудване втора ръка, като bazar.bg и OLX.bg, а чак след това да посетите специализирани магазини.

Пробвайте да къпмингувате в чужбина

Искате да посетите някоя по-топла дестинация? Къмпингаването в друга страна предполага само да се осведомите къде са възможните места за настаняване и за таксите при това, което може да стане онлайн. След това проверете за изправност колата си, натоварете багажа и децата и потеглете на път – това допълнително ще спомогне сплотяването на семейството и ще ви предостави възможност да разгледате природни и културни забележителности в друга страна. Така къпмингът се превръща в забавна екскурзия.

Ето че скъпите курорти имат алтернатива и не е нужно да влизаме в преразходи и заеми, за да се насладим на мечтаната почивка, просто ни е нужно по-добро планиране на ваканционния бюджет. Надяваме се, че сме ви убедили да планирате следващото си пътешествие на открито.

Абонирай се за промоциите на Credirect!

Абонирай се за нашите промоции!

Ние държим на дискретността. Данните на клиентите ни няма да бъдат споделени с трети лица или компании.

Полезна информация

Ние сме щастливи да помогнем

Звънни ни: 0700 800 46

Пиши ни: customercare@credirect.bg

Ние от CreDirect сме на твое разположение от понеделник до петък от 08:00 до 19:00, в събота от 09:00 до 18:00 и в неделя от 09:00 до 17:00
Адрес: България, гр.София, ул.Славянска 29, ет.7

Използвайки сайта ни, ти се съгласяваш с нашaта Политика за бисквитки.