Блог

Как да спестя

Предизвикателство за спестяване на пари за 365 дни

Представете си в края на годината да разполагате с допълнителни 667.95 лв., които да похарчите за каквото си поискате – независимо дали да инвестирате в начална вноска за мечтаната екскурзия, нови дрехи за сезона или просто за посрещане на битови разходи или за поправка на колата. Това по никакъв начин няма да ви лиши, а да откриете в един момент заделена сума пари никога не е излишно.

Предизвикателството за спестяване на пари включва да отделяте по няколко стотинки на ден в продължение на 365 дни, което осигурява допълнително разполагаема сума в края на годината чрез отделянето само на няколко монети всеки ден.

Предизвикателството е съвсем лесно и напълно постижимо:

  • Ден първи: Сложи 1 стотинка в касичката си. Лесно нали?
  • Ден втори: Сложи 2 стотинки в касичката си. Още по-лесно!
  • Ден трети: Сложи 3 стотинки в касичката си. Ех, колко просто било!
  • Ден четвърти: Сложи 4 стотинки в касичката си. Мисля че вече знаеш как да продължиш предизвикателството... :)

И на накрая...

  • Ден триста шейсет и пети: Сложи 3.65 лева в касичката си.

Поздравленя! Спестил си 667.95 лева! 

По този лесен начин ще се гордеете със спестовническия си талант и ще разполагате със сума, която не сте се трудили особено да заделите. Ако ли не винаги може да се възползвате от нашите бързи пари в CreDirect!

Можете да си поставите аларма за всеки ден, за да не забравите да пуснете монетите в буркана. След време това ще ви стане навик, но е важно да не забравяте – достъпни са и приложения на телефона за напомняне, а пък можете и да си оставите просто бележка някъде на видимо място из апартамента си.

Можете да започнете всеки ден, не е нужно да чакате 1 януари. Ако започнете от началото на годината, обаче, до средата ще сте спестили вече 333.97 лв., само за 6 месеца!

Допълнителен съвет за спестяване

Можете да започнете предизвикателството заедно със семейството си или съквартиранта и да си напомняте взаимно да се придържате към него. По такъв начин ще направите общо предизвикателството, а пък и накрая можете да планирате нещо съвместно със заделените пари. Ако сте двама човека ще заделите 1 335,90 лева за една прекрасна почивка!