Блог

Как да спестя

Разговори за пари във връзка

Независимо дали предстои да се омъжите или да се нанесете в съвместно жилище, дали излизате на срещи отскоро или сте заедно от години, парите са една неприятна тема, за която няма как да избегнете да говорите, когато сте във връзка. Това може да изглежда обезсърчително, но всъщност може да бъде съвсем обикновен разговор и по такъв начин да изясните много основни въпроси за съвместните ви отношения.

 

Няма нужда да бързате

Помните ли болезнените моменти, когато се е налагало да преведете разговор, започващ с „трябва да поговорим“ със свои бивши гаджета? Разговорът за пари може да ви се струва като заплашително напомняне за миналото, особено когато подходите прекалено сериозно или с обвинителен тон. Вместо това, започнете разговора неангажиращо, засягайки темата как ваши общи познати управляват финансите си – това ще ви даде представа относно представите на партньора ви по тази тема.

Определете съвместните си цели

Събирате за закупуване на собствен дом? Планирате пътуване в чужбина през предстоящата година? Искате да имате две деца и куче? Да уредите финансите си така, че да можете да се пенсионирате по-рано? Ако говорите откровено и споделяте истинското си мнение относно бъдещите си планове и мечти още от началото на връзката си, това не само би спомогнало да се разбирате помежду си по-добре, но също да обедините своите отделни стремежи. Веднъж когато сте изяснили целите на половинката си, можете да планирате съвместното си бъдеще.

 

 

Бъдете откровени

Независимо отколкото дълго сте заедно, вероятно вече имате някакви критики относно навика на партньора си да прахосва парите си за дрехи или да харчи прекалено много средства в заведенията. Не е препоръчително да подхождате с обвинения. Ако искате да обедините целите си за разпределяне на средствата, необходимо е да се основавате на взаимно доверие и откровеност. Започнете това като бъдете откровени относно навиците си за изразходване на пари. Заедно можете да прецените доколко сте склонни лично да направите компромиси и започнете да спестявате от излишни разходи.

Спестявайте за забавни моменти

Ако планирате съвместна почивка или искате да закупите нови мебели или кола, тогава започнете да заделяте парите заедно. Направете начинанието забавно, спазвайки предизвикателство за събиране на определена сума всеки ден, която да отделяте поотделно и съберете накрая общата сума.

Споделете всичките си намерения

Нужно е да се споделя и извън официалните мрежи. Ако сте в сериозна връзка или дори предстои скоро да се жените или да купите заедно апартамент, наложително е да бъдете откровени един с друг относно всичките си проблеми с пари. Независимо дали имате затруднения със заема за колата или не можете да се справите със задълженията по кредитната си карта, споделете това с партньора си и от своя страна не го порицавайте, когато сподели своите собствени тревоги за пари.

Провели разговора за парите, можете спокойно да планирате съвместното си бъдеще, и не забравяйте че за всеки труден момент има и алтернатива - кредит онлайн от CreDirect!